GenNovation® Werken bij GenNovation

Werken bij GenNovation®

De vier aandeelhouders van GenNovation® zijn elk wereldleidende veredelings- en productiebedrijven binnen hun vakgebied. Hun gemeenschappelijke doel is het leveren van de beste producten voor hun klanten wereldwijd.

Met deze achtergrond hebben Florensis, Anthura, Dekker Chrysant en Gebr. Vletter & Den Haan besloten in 2018 om GenNovation op te richten als hun platform om kennis uit te wisselen en samen te werken in onderzoeksprojecten om hun veredelingsinspanningen te versterken. In 2020 werd een onderzoeksfaciliteit geopend in Wageningen, in het centrum van de plantenonderzoeksgemeenschap.

Er zijn momenteel geen open vacatures.

Researcher Bioinformatics 

 

Agro business park 10, Wageningen

 

Wat doe je als Researcher Bioinformatics bij GenNovation?

De toepassing van DNA-merkers in veredelingsprogramma's voor siergewassen staat nog in de kinderschoenen, en onderzoeksinfrastructuren zoals genoomreferentieassemblages zijn nog schaars. Als onderzoeker bioinformatica zal je betrokken zijn in een interdisciplinair team dat benaderingen ontwikkelt om (haplotype-gebaseerde) merkers te verkrijgen in siergewassen, die vaak een uitdaging vormen omwille van hun genoomgrootte en/of ploïdie. Je zal workflows / bioinformatica pipelines ontwikkelen om data te analyseren, moleculaire merkers te ontwikkelen uit sequencing data en rapporteren aan de bioinformatica lead.

We zijn op zoek naar een collega met een getting-things-done mentaliteit. Je kunt methodisch werken aan meerdere taken tegelijk. Je hebt een brede interesse en bent bereid om de grondbeginselen van plantenveredeling en merkerontwikkeling te leren. Door data te organiseren en te visualiseren draag je bij aan strategieën voor de ontwikkeling van betere rassen. 

Over jou

  • MSc of BSc in bioinformatica, computationele biologie of aanverwant gebied.
  • Minimal three years’ experience in the plant/food sector.
  • Ervaring met grootschalige analyse van sequentiegegevens.
  • Uitstekende programmeervaardigheden, bij voorkeur in Python.
  • Ervaren Linux-omgeving en commandoregelgebruiker.
  • Ervaring met het werken in een cloudomgeving is een pluspunt.
  • Je bent analytisch, communicatief vaardig en een teamplayer.
  • Ervaring met Pangenomes is een pluspunt.

 

Interesse?

Is dit helemaal jouw baan? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton! Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Richard Finkers (Bioinformatics Lead) telefoon +31 (0)6-23761909. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

 

Solliciteer nu

Zzp'ers, uitzend- of wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren